Те, що відбувається зараз - це успіх: експерт назвав ключові перемоги України у війні

Те, що відбувається зараз - це успіх: експерт назвав ключові перемоги України у війні

Сили оборони України мають великі досягнення у війни, серед ключових - позбавлення росії контролю над Чорним морем та закріплення на лівобережжі Херсонщини. Про це під час підсумкової пресконференції Аналітичного центру "Об'єднана Україна" 21 грудня розповів політичний аналітик та ветеран Максим Степаненко.

Він наголосив на тому, що обидва ці факти є свідченнями того, що ЗСУ здатні здобувати перемоги у навіть невластивих для себе стихіях. 

Експерт також зауважив, що "коефіцієнт корисної дії" окупаційного війська та української армії є діаметрально протилежним, якщо барти до увагу умовні досягнення рф та скільки зусиль і живої сили на них було затрачено.

"Найголовніший аспект - це те, що наше військово-політичне керівництво чудово усвідомлює, що формат війни змінюється. Саме росія переводить її у формат затяжної війни, війни на виснаження. У нас є розуміння цього і ми не розраховуємо на те, що підтримка наших партерів буде константою завжди. Саме тому з 2022 року Україна налагодила виробництво певних серій номенклатур і радянських, і натівських стандартів та масштабувала його. Декларація про обмін про обмін технічними даними і спільний проєкт з виробництва ППО з американцям є надзвичайно високим досягненням. Те, що США дають нам можливість долучитися до їхніх технологій означає, що ми можемо додати туди щось корисне, зважаючи на практичний досвід ведення війни і це набагато вищий рівень довіри між державами, ніж був кілька років тому", - розповів Степаненко.

Він зауважив, що контрнаступ, який став одним з найпопулярніших слів 2023 року, є виключно медійним поняттям і коректніше говорити про перехоплення ініціативи Збройними силами України. Аналітик наголосив, що також неправильним є уявлення, що наступальні дії наші воїни здійснювали лише на Запоріжжі. Контрнаступ відбувся по всій лінії фронту, включно з Кримом. 

Степаненко наголосив, що мапа бойових дій на сьогодні показує, що росія нічого не змогла досягти за цей рік.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський під час великої пресконференції відповів, чи може закінчитися війна з росією у 2024 році. Він сказав, що ніхто не знає точної відповіді на це питання - "навіть ті поважні люди, командири, наші західні партнери, коли вони кажуть, що це війна на багато років, вони не знають". 

Як писав "Ми-Україна" раніше, днями Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний прокоментував інформацію, яка раніше почала ширитися в ЗМІ, про підготовку до нового контрнаступу наступного року.

Головне