Тактика росіян під Бахмутом: Калашніков розповів, як змінилась

Тактика росіян під Бахмутом: Калашніков розповів, як змінилась

На Бахмутському напрямку тривають активні бойової дії, ворог безперервно здійснює спроби штурмів на різних ділянках. Угруповання противника на сьогодні складає близько 70 000 осіб, розповів в ефірі марафону "Єдині новини" офіцер пресслужби 26 артилерійської бригади ім. Романа Дашкевича Олег Калашніков.

"Якщо раніше ми спостерігали, що вони більше застосовують артилерію, то на сьогодні у них нема спроможностей робити таке вогневе ураження на тому ж рівні, який ми бачили у 2023 році. Зараз вони більше стали застосовувати для цього КАБи. Також можна побачити, що вони механізованими ударами намагаються прорвати нашу оборону, вони здійснюють штурмові дії, застосовуючи бойову броньовану техніку і звичайно особовий склад. "М'ясні штурми" у них не закінчують - вони йдуть по своїх трупах, одна хвиля за іншою", - зазначив він.

Калашніков додав, що на Бахмутський напрямок постійно перекидає резерви на заміну раніше втраченій живій силі. На цю ділянку фронту, за його словами, передислоковують або певні підрозділи, або "просто мобілізують людей, які перебувають на ТОТ і також кидають сюди". 

Як писав "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо у ніч з 25 на 26 лютого вкотре атакувало мирі українські міста ракетами Х-59, С-300, "Іскандер-М" та Х-31П та дронами-камікадзе. Однією з цілей атаки стало місто Дніпро. У результаті повітряного нападу у місті поранень зазнали четверо цивільних, постраждало з десяток приватних будинків та ще кілька багатоквартирних. 

Головне