Тайвань ввів санкції проти російської компанії I Machine

Тайвань ввів санкції проти російської компанії I Machine

Міністерство економіки Тайваня ввело санкції проти російської компанії I Machine, яка стала об'єктом розслідування видання The Washington Post щодо імпорту високотехнологічного обладнання з Тайваню.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Тепер тайванським компаніям заборонено постачати свої товари компанії I Machine. Такі заходи приймаються урядом Тайваню для захисту міжнародної репутації місцевих виробників та запобігання використанню їхнього високотехнологічного обладнання для розробки озброєння в Росії.

Тайвань також наказав місцевим компаніям припинити співпрацю з російськими фірмами та дотримуватися заборони на постачання високотехнологічного обладнання до росії. Виробники мають чітко вказувати кінцевого споживача, якщо їхні товари проходять через країни, що не долучилися до санкцій проти рф, такі як Туреччина, ОАЕ, Китай тощо.

Управління торгівлі Міністерства економіки також посилило штрафи за нелегальний експорт до росії та Білорусі. Штраф збільшився в 15 разів і тепер становить близько $32 тисячі.

Наразі у тайванському санкційному списку знаходиться 1 900 суб'єктів, які так чи інакше пов'язані з росією.

Нагадаємо, в кінці січня Євросоюз продовжив економічні санкції проти російської федерації. Санкції продовжили проти росії до 31 липня 2024 року.

Санкції запроваджують обмеження на торгівлю, фінанси, технології та товари подвійного призначення, промисловість, транспорт та предмети розкоші.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у Польщі заявили про посилення контролю на кордоні з Україною.

Головне