Тайвань розширив експортні санкції проти росії і Білорусі: що відомо

Тайвань розширив експортні санкції проти росії і Білорусі: що відомо

Міністерство економіки Тайваню у вівторок, 26 серпня, оголосило про розширення переліку товарів, експорт яких до російської федерації заборонений через повномасштабну війну в Україні, яку розпочала росія. Про це йдеться в повідомленні на сайті тайванського Мінекономіки.

Варто зауважити, перелік підсанкційних товарів щодо рф і Білорусі розширили "з метою здійснення міжнародного співробітництва та запобігання експорту високотехнологічних товарів у військових цілях".

Відомо, що до списку потрапило обладнання для виробництва напівпровідників, у виробництві яких Тайвань є світовим лідером, а також певні хімічні речовини та медикаменти.

"Нещодавно ЄС, США та інші міжнародні союзники зібрали уламки зброї з українського поля битви та опублікували "спільний список високого пріоритету" електронних і механічних частин і обладнання, які широко використовуються в комерційних цілях і можуть бути використані для виробництва бойової зброї. Тому 45 товарів були включені до експортного списку", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що росіяни втратили понад 3 млрд доларів збережень на "СПБ Біржі", яка потрапила під американські блокувальні санкції.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Рада національної безпеки та оборони України схвалила санкції проти 185 юридичних та фізичних осіб з тимчасово окупованих територій, які співпрацюють з окупантами. Санкції було затверджено відповідно до матеріалів Служби безпеки України.

Головне