Тайвань на тлі загроз від Китаю проведе військові навчання

Тайвань на тлі загроз від Китаю проведе військові навчання

Тайвань проведе щорічні п'ятиденні військові навчання наприкінці липня, які цього року будуть максимально наближені до реальних бойових умов для підготовки армії до потенційних загроз з боку Китаю.

Про це повідомляє Reuters.

Високопоставлений тайванський чиновник зазначив, що цього року навчання не будуть "шоу", а стануть максимально реалістичними.

"Загроза з боку противника стрімко змінюється. Наші плани оборони повинні регулярно переглядатися, і важливість комплексної бойової підготовки зростає", - зазначив він.

Одним з нововведень цьогорічних навчань стануть нічні тренування, а також участь у навчаннях столиці Тайваню – міста Тайбей.

Нагадаємо, 23 травня Китай розпочав масштабні військові навчання із блокади і подальшим захопленням Тайваню

24 травня - у другий день військових маневрів "Об'єднаний меч – 2024А" - китайська авіація здійснювала імітаційні ракетні удари по території Тайваню. Літаки, задіяні в навчаннях були оснащені бойовими ракетами.

Тоді Тайвань, у відповідь на військові навчання Китаю, підняв в повітря свої літаки і перевів війська у стан підвищеної бойової готовності.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, імпорт нафти з росії в Індію зріс у травні до рекордних 2,1 мільйона барелів на день через зниження попиту Китаю на російську нафту.

Головне