Сили оборони взяли в полон грузина, якого в рф незаконно посадили до в'язниці і потім відправили на війну

Сили оборони взяли в полон грузина, якого в рф незаконно посадили до в'язниці і потім відправили на війну

Росія продовжує відправляти на війну в'язнів. Одного з них взяли у полон українські військовослужбовці, повідомили у Держприкордонслужбі.

Виявилося, що чоловік є бійцем ПВК "Ветерани". Його звуть Нодар Бахтурідзе і в росії його незаконно засудили за злочин, якого він не вчиняв.

"Російське правосуддя, повірте, я чотири роки судився і не вдалося довести правди. А чому? Тому що, якщо я опинився в тому місці, де стався злочин, якого я не робив і людина, яка вчинила… У нього прийомна донька займає посаду начальника слідчого відділу. Як ви думаєте, хто сидітиме. Я чи він?" - зазначив полонений.

Крім того він розповів, що в російській армії дійсно погрожують розстрілом, якщо військові відступають.

"Нас попереджали, що назад навіть не думайте, вас розстріляють. Жодних бойових задач не було поставчено, просто казали йти і все, навіть не думати назад, бо розстріляють", - згадує Бахтурідзе.

Також він розповів, що відразу після відправлення на війну планував здаватися в полон.

"У мене з початку була така ідея здатися, коли ще їхав сюди, і попросити притулку у своєї батьківщини Грузії. Звернутися через українські консульства Грузії чи неурядові організації і якось отримати притулок. Можливо моя ця спроба була відчайдушна і дурна, але здалося мені, що шанс таки є", - заявив полонений.

Як повідомляли "Ми-Україна", уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко розповів, що українців, які перебувають в полоні, інколи повертають загиблими, хоча у полон вони потрапляли живими.

Головне