"Сильні України": у Полтаві відбулись перші всеукраїнські змагання ветеранів

В Україні відбулись спортивні змагання для ветеранів, які проходять реабілітацію під назвою "Сильні України". Місцем проведення першого туру стала Полтава. Змагання ініціювала Федерація стронгмену України за підтримки депутатів "Слуги Народу".

Відкривав турнір почесний президент Федерації стронгмену нардеп від СН Василь Вірастюк, який був одним з ініціаторів проєкту. Учасники заходу, яких з усієї України, з'їхалось близько 120 осіб, мірялися силами в трьох дисциплінах:

  • жим лежачи,
  • аеробайк
  • веслування на концепті.

На додачу, усі присутні могли перевірки свою влучність у стрільбі з лука.

"Зараз є актуальною фізична реабілітація ветеранів, які отримали поранення. Ми вирішили започатковувати фізичну реабілітацію – загалом це масштабний проєкт. Полтава стала першим містом, далі будуть Київ, Житомир та інші міста України", - розповів керівник відділу фізпідготовки Сухопутних військ Анатолій Барньов.

Організатори пояснили, що до змагань в кожному наступному місті долучатимуть учасників з сусідніх областей. Таким чином у всеукраїнських змаганнях візьмуть участь представники усіх регіонів України.

"Сьогодні в Полтаві проходять змагання "Сильні України". Полтавська область перша, яка приймає ці змагання. Це змагання серед наших ветеранів, серед учасників україно-російської війни", - зазначив голова Полтавської обласної організації партії “Слуга Народу” Олексій Устенко.

Він також висловив подяку організаторам заходу та ветеранам, які долучилися до нього.

“Дякую нашим організаторам, дякую нашим ветеранам, які поборолися в Полтаві, і які будуть гідно представляти Україну на міжнародних змаганнях”, – додав Устенко.

Як писав "Ми-Україна" раніше, дует українських веслувальниць Людмила Лузан і Валерія Терета здобули перші золоті нагороди на Європейських іграх 2023 року. Українки фінішували першими у змаганнях каное-двійок. Вони тріумфували на дистанції 500 метрів.

Головне