"Свободу палестинцям": Грета Тунберг організувала страйк на знак солідарності з Сектором Гази

Шведська екоактивістка Грета Тунберг виступила на підтримку палестинців у Секторі Гази після ударів Армії оборони Ізраїлю у відповідь на вторгнення бойовиків ХАМАС 7 жовтня.

"Тиждень 270. Сьогодні ми страйкуємо на знак солідарності з Палестиною та Газою", — написала вона в Instagram. 

Тунберг додала, що світова спільнота має "закликати до негайного припинення вогню, справедливості та свободи для палестинців і всіх постраждалих мирних жителів".

Окрім того, активістка опублікувала на своїй сторінці у соцмережі допис акаунту "Палестина говорить", в якому зазначається, що у Секторі Гази відбувається "геноцид".

photo_2023-10-20_14-48-02.jpg (133 KB)

У ЦАХАЛі на дії Тунберг відреагували. Представник Збройних сил Ізраїлю Ар'є Шаруз Шалікар заявив, що відтепер будь-яка людина, яка" будь-яким чином ідентифікує себе з Гретою в майбутньому, на мій погляд, є прихильником тероризму".

"Те, що робить Грета, те, що вона зараз демонструє солідарність із Сектором Гази, не кажучи жодного слова про масові вбивства ізраїльтян, показує, що насправді вона не підтримує палестинців, але що вона ігнорує терор з боку палестинців, ХАМАСу та "Ісламського джихаду", ніби його не існує", - пояснив він в коментарі виданню Politico.

Нагадаємо, у результаті нападу терористів ХАМАС на Ізраїль найбільше жертв-іноземців серед громадян України та США. Станом на 20 жовтня відомо про 225 загиблих та 77 зниклих безвісти іноземців в Ізраїлі. Серед них 24 загиблих громадяни України та троє зниклих безвісти.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у четвер, 19 жовтня, з Ізраїлю вилетів четвертий евакуаційний рейс з українцями на борту.

Головне