Світовий банк надав Україні $1,3 млрд: куди скерують кошти

Світовий банк надав Україні $1,3 млрд: куди скерують кошти

Мінфін України повідомив про отримання 1,34 млрд доларів від Світового банку. Гроші надійшли в межах реалізації проєкту PEACE in Ukraine ("Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні"), який орієнтований на соціальну сферу. 

У відомстві пояснили, що отримані кошти підуть на часткове покриття видатків держбюджету, які не пов'язані з "оборонкою". Зокрема, їх буде використано для виплат співробітникам Держслужби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Допомога у сумі 1,34 млрд доларів складається з позики СБ (1,08 млрд доларів) та грантової складової. Останню містить в собі гроші від Норвегії (190 млн доларів), США (50 млн доларів) та Швейцарії (20 млн доларів). 

Голова Мінфіну Сергій Марченко висловив вдячність партнерам та союзникам за підтримку "у вирішальний для України час".

“Міжнародна фінансова допомога є вагомим внеском у підтримку фінансово-економічної стабільності України та дозволяє забезпечити першочергові соціальні видатки під час війни. З початку повномасштабного вторгнення Уряди Японії, США, Норвегії та Швейцарії неодноразово демонстрували Україні свою непохитну підтримку та солідарність", - заявив він.

Нагадаємо, напередодні, 24 грудня, голова комітету ВРУ з питань фінансів Данило Гетманцев спростував чутки про настання апокаліпсису в Україні через нібито закінчення в країні коштів. Він наголосив, що фінансової катастрофи не буде і  що надходження продовжують йти за різними напрямками. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, очільниця Німецької ради економічних експертів Моніка Шніцер запропонувала уряду ФРН запровадити новий податок для фізосіб, доходи від якого можна було б скерувати на допомогу українській державі.

 

 

Головне