Судитимуть військових, які допомогли вбицям поліцейського на Вінниччині, - ДБР

Судитимуть військових, які допомогли вбицям поліцейського на Вінниччині, - ДБР

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно двох військових, які допомагали підозрюваним у розстрілі поліцейських на Вінниччині втекти за кордон. 

Про це повідомляє пресслужба ДБР. 

Обвинувальні акти у цій справі вже направлені до суду.

20 квітня 2024 року, після розстрілу поліцейських, нападники звернулися за допомогою до двох військовослужбовців. Один з них самовільно залишив свою військову частину в Одеській області. Незважаючи на те, що розшукувані батько та син були широко відомі, військові вирішили допомогти втікачам. Один з них передав авто для втечі, а інший  забрав закордонні паспорти та мобільний телефон, які передав нападникам.

24 квітня 2024 року ДБР затримало одного з військових, який самовільно залишив службу. Його обвинувачують у самовільному залишенні місця служби (ч. 5 ст. 407 КК України), що передбачає покарання до 10 років позбавлення волі. Інший військовий обвинувачується у приховуванні злочину (ч. 1 ст. 396 КК України) з максимальним покаранням до 3 років.

Процесуальне керівництво у справі здійснює Одеська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Міністерстві цифрової трансформації повідомили про активну роботу над забезпеченням стабільного мобільного покриття в Україні в умовах відключень світла.

Головне