Суд в росії заморозив всі активи німецької Volkswagen 

Суд в росії заморозив всі активи німецької Volkswagen 

Рішенням російського суду усі активи німецького автобудівельного концерну Volkswagen в росії заморожено. З відповідними судовими документами ознайомилось агентство Reuters.

Volkswagen стала однією з великої кількості компаній, які оголосили про зупинення бізнесу у рф після російського повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року та запровадження проти агресора санкцій.

"Російський автовиробник ГАЗ, який за контрактом робив автомобілі Volkswagen на своєму заводі в Нижньому Новгороді, подав до суду на німецького автовиробника за порушення контракту після того, як Volkswagen розірвав угоду в серпні", - пояснює видання.

У російському "ГАЗ" оцінили свої збитки у майже 206,7 млн доларів (16 млрд рублів). 

Нагадаємо, Volkswagen в росії зупинив виробництво на своїх заводах у Калузі та Нижньому Новгороді майже рік тому. Нині автовиробник намагається позбутися своїх активів в росії шляхом їх продажу.

Член правління концерну Томаса Шефера зазначив, що через війну рф в Україні Volkswagen зазнав збитків у розмірі 2 млрд євро. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, низка провідних світових виробників вакцин заявили про готовність за лічені місяці виготовити сотні мільйонів доз щеплення від пташиного грипу для людей. Їх виробництво розпочнеться одразу за умови перетинання гострою інфекційною вірусною хворобою видового бар’єра.

Нині в процесі розробки або близько до фази випробування на людях щеплення проти пташиного грипу перебувають три компанії: GSK, Moderna та CSL Seqirus.

Головне