Суд продовжив арешт Романа Гринкевича, але зменшив розмір застави

Суд продовжив арешт Романа Гринкевича, але зменшив розмір застави

Печерський суд Києва подовжив до 1 листопада термін утримання під вартою підприємця Романа Гринкевича із можливістю внесення застави в розмірі 360 мільйонів гривень.

Таке рішення було ухвалено судом 4 вересня, передає "Слово і діло".

Його звинувачують у шахрайстві під час воєнного стану.

"Клопотання слідчого – задовольнити частково. Продовжити строк тримання під вартою підозрюваному (Роману Гринкевичу – ред.) у межах строку досудового розслідування, а саме до 1 листопада 2024 року, із визначенням розміру застави 118 890,36 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 360 000 000 грн", – йдеться у повідомленні.

Згідно з рішенням суду, у разі внесення застави Гринкевич зобов'язаний з'являтися на всі виклики, не покидати смт. Козин без дозволу, повідомляти про зміну місця проживання або роботи, здати закордонні паспорти та носити електронний браслет.

14 березня Роману Гринкевичу зменшили розмір застави з 500 млн до 469 млн гривень.

Що відомо про справу Гринкевичів?

 

22 січня правоохоронці затримали останнього фігуранта у справі львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича. Затримання Романа Гринкевича було проведено під час спроби підозрюваним незаконно перетнути державний кордон України. Згодом з’явилися і кадри з моменту його затримання в Одесі. 23 січня йому було обрано запобіжний захід. Суд відправив Романа Гринкевича під варту до 17 березня із заставою у 500 мільйонів гривень. 26 січня захисник підозрюваного Андрій Гуджал зяавив, що заставу у розмірі 500 млн грн за нього вносити не будуть: "Таких грошей немає, і безпідставно їх вносити".

Згодом художниця Соня Морозюк, яка була нареченою скандально відомого бізнесмена Романа Гринкевича, оголосила про розірвання заручин

Як інформував "Ми-Україна" раніше, російський завод "Арктик СПГ 2", який перебуває під санкціями США, здійснив свою першу поставку скрапленого природного газу (СПГ) до Азії.

Головне