Суд обрав запобіжний захід екснардепу Пашинському: подробиці

Суд обрав запобіжний захід екснардепу Пашинському: подробиці

Вищий антикорупційний суд у понеділок, 26 лютого, обрав запобіжний захід колишньому народному депутату Сергію Пашинському у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 272,52 млн гривень.

Як зазначається, під вартою колишній нардеп може утримуватись до 25 квітня 2024 року.

Наразі ухвала може бути оскаржена до Апеляційної палати. Суд проводив трансляцію засідання для журналістів в окремому приміщенні, оскільки до зали засідань їх не пустили.

Сергія Пашинського взяли під варту в залі суду. Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури просив арештувати екснардепа із можливістю внесення застави у розмірі 299,9 млн грн. Захист натомість просив відмовити у застосуванні запобіжного заходу або визначити такий, що не був би пов'язаний з обмеженням волі.

Нагадаємо, НАБУ та САП заявили, що разом з СБУ викрили схему заволодіння нафтопродуктами, через які держава зазнала 967 млн гривень збитків. Серед підозрюваних був і колишній народний депутат, т.в.о. глави Адміністрації президента у 2014 році Сергій Пашинський.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України викрила масштабну схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку в Чернігові. Співробітники спецслужби також встановили пособників фігуранта справи. Ними виявилися діючі посадовці обласних ВЛК та медичних установ. 

Головне