Створив мережу катівень і концтаборів на тимчасово окупованих територіях: генералу росії оголошено підозру

Створив мережу катівень і концтаборів на тимчасово окупованих територіях: генералу росії оголошено підозру

Російський генерал-полковник Аркадій Гостєв створив мережу концтаборів на тимчасово окупованих територіях України. Йому оголошено підозру. Про це повідомляє Служба безпеки України. 

“Гостєв є директором Федеральної служби виконання покарань рф. Саме він був відповідальний за створення на окупованій частині України мережі російських тюрем під виглядом "виправних" та "лікувально-виправних" установ”, - йдеться в повідомлення.

Відомо, що Гостєв брав участь у створенні та забезпеченні функціонування даних установ. Вони були розташовані у розташовані у Херсоні, Старій Збур’ївці, Дар’ївці, Голій Пристані та селі Центральне Миколаївської області.

Наразі генерал перебуває на території росії. Тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини проти України. Йому оголошено підозру за ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).

Нагадаємо, що держбюро розслідування (ДБР) від початку російського повномасштабного вторгнення відкрило більше сотні проваджень щодо зловживання у військкоматах. 21 фігуранту таких розслідувань вже оголошено про підозру.

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, скандал з колишнім керівником Одеського військкомату Євгеном Борисовим став резонансною подією. Посадовець отримував на 8 мільйонів гривень більше за свою офіційну зарплатню, має елітну нерухомість в Іспанії, куди регулярно їздив на відпочинок. І все це під час повномасштабної війни.

Головне