Студенти з Луцька створили "Баггі-Патруль" для ЗСУ

Студенти з Луцька створили

Студенти Луцького національного технічного університету разом із науковими наставниками створили автомобіль "Баггі-Патруль", який уже невдовзі віддадуть ЗСУ. Про це повідомляють  на сайті університету.

Винахідники виготовили заготовки, зварили, пофарбували та зібрали авто і реалізували проєкт у металі. Загалом робота студентів тривала пів року.

Наразі автомобіль проходить ходові випробування і після допрацювання усіх деталей буде переданий на потреби військових.

Особливості такого автомобіля є хороша динаміка, керованість, стійкість і прохідність, кажуть розробники. За словами розробників, це досить перспективний засіб для патрулювання територій.

"Для наших збройних сил — це можливість використовувати порівняно не дорогий, утім максимально динамічний і зручний засіб для виконання низки завдань у воєнних умовах", — зазначають у виші.

Нагадаємо, у Київській політехніці створили фільтр, який очищує воду від бруду, хімічних сполук, сальмонели і тифу та здатен перетворити воду на питну. Завдяки йому люди на підтопленій Херсонщині могли б пити воду, сидячи на даху, запевняють винахідники. Матеріал український і природного походження. Вартість однієї керамічної мембрани становить 122 гривні, повідомляють в інституті.

Як писали “Ми-Україна” раніше, більшість українців (78%) вважають всіх російських громадян відповідальними за військову агресію росії проти України. Також 95% респондентів очікують від держави, що вона буде добиватися від росії виплати компенсації за завдані збитки під час війни. Проте вірять у можливість реального отримання репарацій лише 40% населення.


Головне