Строковики, чий термін служби закінчився, будуть демобілізовані, - Данілов

Строковики, чий термін служби закінчився, будуть демобілізовані, - Данілов

Строковики, чий термін служби вже закінчився, будуть демобілізовані. Таку можливість для військовослужбовців обговорили на Ставці Верховного Головнокомандувача у п'ятницю, 24 листопада.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) Олексій Данілов у коментарі "Українському радіо". За його словами, відповідну пропозицію озвучив президент України Володимир Зеленський. Військові, які були присутні на Ставці, погодились з цим.

Данілов заявив, що найближчим часом строковики будуть демобілізовані.

"Що стосується мобілізації людей, які проходили строкову службу, то президент попросив і військові погодилися, що найближчим часом ці люди будуть демобілізовані. Цей процес відбудеться і ми розуміємо, скільки їх", - розповів секретар РНБО.

Він зазначив, що строкові військові, в яких термін служби вже закінчився, але вони хотіли б залишитися, можуть зробити це після укладення контракту. Інші, які такого бажання не виявлять, будуть демобілізовані. Данілов додав, що це буде справедливо.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський у п'ятницю, 24 листопада, провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. За його словами, під час зустрічі посадовців було обговорено складні питання, серед яких мобілізація, демобілізація, ТЦК, ВЛК, ротація та строковики. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, міністр оборони Рустем Умєров підписав Наказ про затвердження нової Концепції військової кадрової політики до 2028 року. Документ визначає стратегічне бачення розвитку військової кадрової політики у сфері оборони впродовж наступних п’яти років - як під час дії воєнного стану, так і у мирний час.

Головне