Стрілянина у Бельгії: у Брюсселі під ранок ліквідували нападника, який вбив двох людей

Стрілянина у Бельгії: у Брюсселі під ранок ліквідували нападника, який вбив двох людей

Стрілка, який напередодні в столиці Бельгії відкрив вогонь по людях, вбито. Про це у вівторок, 17 жовтня, місцеві ЗМІ, пише Reuters. 

Нападником виявився 45-річний уродженець Тунісу Абдеслам Лассуєд. Його поліція виявила у кафе, після чого він почав чинити опір та відкрив вогонь по правоохоронцях. В ході перестрілки терорист отримав поранення, внаслідок яких помер у лікарні. Правоохоронні органи поки офіційних заяв стосовно цього не робили. 

Відомо, що стрілок був нелегалом. Він декілька років просив притулку у Бельгії, однак марно. З поліцією був знайомий завдяки своїй участі у справі про контрабанду людей.
 

photo_2023-10-17_10-25-17.jpg (34 KB)

Як відомо, напередодні, 16 жовтня, ввечері у центрі Брюсселя невідомий чоловік застелив двох громадян Швеції, ще одного - поранив. Стрілянина відбулась незадовго до початку футбольного матчу між Бельгією та Швецією, загиблі були вдягнені у футболки своєї збірної. Стрілку з місця подій вдалось втекти, але потім він опублікував в мережі відеозапис, на якому публічно взяв на себе відповідальність за злочин. Також він заявив, що є нібито членом угруповання "Ісламська держава".

В країні було оголошено найвищий рівень терористичної небезпеки. Матч між збірними Бельгії та Швеції після першого тайму було скасовано через стрілянину в Брюсселі

Нагадаємо, влада Франції запровадила в крані режим "надзвичайної готовності до нападу" після після нападу на школу в Аррасі. Для допомоги правоохоронним органам до охорони міст та туристичних місць буде долучено близько 7000 військових.

Як писав "Ми-Україна" раніше, раніше цього місяця після нападу ХАМАС на Ізраїль Франція та Німеччина посилили заходи безпеки навколо синагог і єврейських шкіл.

Головне