Стріляли по селу з танка, щоб "провчити" населення: судитимуть двох російських військових

Стріляли по селу з танка, щоб

Прокуратура Харківщини скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох солдатів армії рф, які торік у квітні гатили з танка по мирному селу Верхня Роганка. На момент скоєння ним воєнного злочину населений пункт перебував під російським контролем.

Слідство встановило, що 20-річний навідник-оператор та 21-річний командир танка, коли перебували у вказаному селі, у одного з них зникла сумка з особистими речами. Окупанти шукали її у місцевих, проте так і не знайшли.

Тоді російські військові сказали людям, що, якщо не знайдуть сумку, то битимуть по їхніх будинках, що і зробили. В результаті помешкання були повністю зруйновані, сім’ям довелось евакуюватись. 

Обидва російських злочинця є рядовими 1-ого танкового взводу 1-ої танкової роти 1-ого танкового батальйону 138-ої окремої гвардійської мотострілкової Красносільської ордена Леніна Краснознаменної бригади.

Як відомо, наприкінці жовтня прокуратура Донецької області розпочала розслідування стосовно вбивства дев'яти цивільних осіб, включаючи двох дітей, в окупованій Волновасі російськими окупантами. За попередніми відомостями, в жовтні 2023 року представники російських збройних формувань, одягнені у військову форму підійшли до приватного будинку. Вони вимагали від родини, яка там проживала, вийти і звільнити будинок для одного з підрозділів ворожої армії. Отримавши відмову - вони пішли геть, але за кілька днів повернулись.

Нагадаємо, днями на Харківщині двох осіб було засуджено до шести років в'язниці з конфіскацією майна за співпрацю з ворогом. Місцеві жителі передавали російським кураторам інформацію про українських військових та мешканців своїх сіл. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, напередодні стало відомо про затримання доцента університету, який працював на російське ГРУ та вносив корективи у ракетно-артилерійські удари росії по Харкову.


Головне