Страйк в Boeing: компанія звільнить 17 000 працівників

Страйк в Boeing: компанія звільнить 17 000 працівників

Авіакомпанія Boeing планує скоротити 10% своїх працівників (близько 17 000 осіб) через страйк, який триває понад місяць. Штат компанії складає близько 171 000 людей.

Про це повідомляє Reuters.

Генеральний директор компанії Келлі Ортберг пояснив, що такі заходи необхідні, щоб привести компанію у відповідність до її фінансових можливостей.

У страйку взяли участь близько 33 0000 співробітників. Це змусило Boeing тимчасово зупинити виробництво літаків моделей 737 MAX, 767 і 777, що призвело до збитків у 5 млрд дол у третьому кварталі. Спочатку очікувалося, що літаки 777X будуть готові до постачання у 2025 році.

"Ми переглянули кількість нашої робочої сили, щоб увідповіднити її до наших фінансових реалій і більш сфокусованого набору пріоритетів. У найближчі місяці ми плануємо скоротити загальну чисельність персоналу приблизно на 10%. Ці скорочення стосуватимуться керівників, менеджерів і службовців", - заявив Ортберг.

Варто зауважити, що Boeing отримує велику частину прибутків лише після доставки літаків клієнтам.

Що відомо про страйк в Boeing

 

9 жовтня компанія оголосила, що відкликала свою пропозицію щодо підвищення зарплат для приблизно 33 000 своїх заводських працівників у США.

Boeing розглядає можливості скорочення витрат, зокрема шляхом продажу акцій і подібних до них цінних паперів, щоб зберегти грошові резерви, поки заводи, що виробляють моделі 737 MAX, 767 і 777, залишаються закритими. Компанія також оголосила про тимчасові відпустки для тисяч штатних співробітників.

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings оцінює збитки від страйку у понад 1 млрд дол на місяць. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, лазерна зброя Boeing виявилась ефективною проти дронів.

Головне