Столтенберг: НАТО готове захищатися від Білорусі та росії

Столтенберг: НАТО готове захищатися від Білорусі та росії

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив, що НАТО готове захищатися від Білорусі та росії.

Про це він заявив на спільній прес-конференції з лідерами семи країн Альянсу в Гаазі (Нідерланди), передає CNN. За його словами, до Москви та Мінська було направлено чіткий сигнал про те, що "НАТО існує для захисту кожного союзника, кожного сантиметра території НАТО".

Столтенберг також зазначив, що Північноатлантичний альянс готовий захищати своїх членів від Білорусі та рф. Події, пов'язані із повстанням найманців засновника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина, є "внутрішньою справою росії", заявив генсекретар НАТО.

Представники країн НАТО на конференції, відповідаючи на запитання журналістів про можливі проблеми безпеки, які можуть виникнути у зв'язку з перекиданням до Білорусі найманців ПВК "Вагнера", розповіли, що ще рано робити якісь остаточні висновки.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, ймовірно, залишиться на своїй посаді ще на один рік. Раніше було відомо, що він збирається покинути свій пост восени 2023 року. Як зазначається, Столтенберг, який очолює НАТО з жовтня 2014 року, піде у відставку цієї осені. Однак дипломати Північноатлантичного альянсу повідомили виданню Euractiv, що 28 червня його мандат, ймовірно, буде продовжено.

Термін повноважень Столтенберга вже продовжувався двічі. Один раз продовжувався на другий повний мандат і другий раз у березні 2022 року – після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, генсек НАТО заявив, що останні події в росії продемонстрували величезну стратегічну помилку. Її зробив російський диктатор Володимир Путін, анексувавши Крим і розпочавши війну в Україні.

Головне