Столтенберг: Контрнаступ ЗСУ може схилити Путіна до переговорів

Столтенберг: Контрнаступ ЗСУ може схилити Путіна до переговорів

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що успішний контрнаступ Збройних сил України може призвести до того, що президент росії Володимир Путін піде на мирні переговори.

Про це пише "Голос Америки". За словами Столтенберга, контрнаступ українських військових, який "буде важким", ще тільки починається.

Водночас поки що неясно, яку територію вдасться звільнити від російських окупантів.

"Вони мають право... звільнити свою власну землю. Чим більше землі вони відвоюють, тим більша ймовірність того, що президент Путін зрозуміє, що він має сісти за стіл переговорів і погодитися на справедливий і міцний мир в Україні", - додав генсекретар Півночноатлантичного альянсу.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг переконаний, що контрнаступ Збройних сил України показав перші ознаки успіху. За його словами, українські військові поступово “завойовують позиції”. Вони відвоювали у російських військ кілька невеликих міст і сіл. Водночас генсекретар НАТО застеріг від очікувань швидких і значних успіхів.

Також заступниця голови Міністерства оборони України Ганна Маляр розповіла, що росіяни наразі працюють над розробкою нових видів озброєння для війни проти України. За її словами, росія дійсно наразі розвиває військову промисловість. При цьому її вони повністю перевели на рейки військового часу, тому фактично вся російська економіка на це зараз і працює. Однак варто враховувати і те, що росіяни схильні до пропаганди перебільшення, зазначила Маляр.

Головне