Стефанчук: Безпекова угода з Британією передбачає негайну реакцію на російську агресію

Стефанчук: Безпекова угода з Британією передбачає негайну реакцію на російську агресію

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук пояснив, чому підписаний безпековий договір з Великою Британією є гарантіями безпеки для України. 

Як зазначив спікер українського парламенту в ефірі національного телемарафону "Єдині новини", важливим моментом документа є те, що країна, яка його підписала, зобов'язується у разі нападу на Україну надати їй все необхідне протягом 24 годин.

"Це не просто спрямованість на якісь конкретні заходи, домовленості і так далі. А на часовий простір, що все має відбуватися впродовж 24 годин. Тобто це те, що ми називаємо поняттям "негайно". Тобто в цей момент країна, яка підписала з нами домовленості, повинна здійснити консультації і забезпечити всі заходи, які будуть спрямовані на стримування російської федерації в частині фінансової активності, накладення санкцій, здійснення інших заходів економічного, фінансового, аж до військового характеру, надання зброї Україні, надання озброєння, амуніції, боєприпасів і всього іншого. Це той широкий спектр. Але що тут дуже важливо. Чому ми можемо говорити, що це безпекові гарантії. Тому що тут чітко визначений час, чітко визначені положення, чітко визначені пункти, які країна зобов'язується взяти на себе у разі тих обставин, які передбачені в цьому договорі", - пояснив Руслан Стефанчук.

Нагадаємо, раніше Руслан Стефанчук заявив, що Велика Британія, підписавши з Україною угоду у сфері безпеки, продемонструвала - вона була і залишається однією з найважливіших країн у геополітичному просторі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захист і партнерство: про що говорить Угода між Великою Британією та Україною у Сфері Безпеки

Як повідомляли "Ми-Україна", 12 січня Україна та Велика Британія підписали угоду про взаємодію в оборонній сфері. Документ було підписано під час візиту британського прем'єр-міністра Ріші Сунака.

Головне