Став відомий вміст секретного Black Box, який наробив збитків російському ВПК (відео)

Став відомий вміст секретного Black Box, який наробив збитків російському ВПК (відео)

Що всередині "Black Box" - проєкту реалізовного ГУР МО, фондом "Повертись живим" та блогером Ігорем Лаченковим - завдяки якому російський військовий-промисловий комплекс зазнав суттєвих збитків, упродовж всього свого існування залишалося секретом. У четвер, 16 листопада, завіса таємничості над "скринькою" привідкрилася. 

"Отже! В коробці (не буквально) – виготовлений в Україні баражуючий боєприпас "Бобер" з дальністю до 800 км... він – не єдина складова "Black Box", - написав Лаченков. 

Блогер нагадав, що завдяки застосуванню "Black Box" на території постраждали промислові потужності, на яких ворог виготовляв електроніки для ракет кількох типів, Х-59, З-31 та Х-35 зокрема. Також ударним дроном був уражений об'єкт, всередині якого окупанти тримали ракетні частини до балістичних ракетних комплексів. Від діяльності "Black Box" постраждали і роійські об'єти в поки що окупованому Криму.

Як відомо, лише за квітень-травень поточного року проєкт "Black Box" завдав рф збитків на суму, що перевищує 700 мільйонів доларів.

"Понад 700 мільйонів доларів – наш черговий вклад у зниження наступального потенціалу армії ворога, деморалізації бойового духу та прийняття ним своєї поразки у цій війні", - прокоментував тоді глава воєнної розвідки Кирило Буданов.

Нагадаємо, БпЛА "Бобер" описують як безпілотний літак типу "качка" з невеликою передньою частиною основного крила, що надає йому "дуже характерну форму". Така аеродинамічна схема забезпечує ефективність зміни висоти польоту дрона. Завдяки цьому "Бобер" може успішно проходити зони дії ППО або змінювати ціль без втрати підйомної сили. Цей дрон літає повільно, з очевидним акцентом на дальність. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Мінстратегпромі розповіли, що Україна вийшла на серійне виробництво вітчизняних "шахедів", їх вже виробляють десятки в місяць. 

 

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.