У Києві запрацює станція метро "Гідропарк": названа дата

У Києві запрацює станція метро

У Києві з 1 квітня відновлять роботу станції метро "Гідропарк". Проте відкриються не всі вестибюлі.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у Telegram.

"З 1 квітня відновлюємо роботу станції метро "Гідропарк" для пасажирів. Працюватиме поки що вестибюль № 1", - розповів міський голова.

Водночас під час повітряної тривоги станція буде закрита для входу. "Станція "Гідропарк" розташована на наземній ділянці метрополітену, тому буде закрита для пасажирів під час повітряних тривог", - пояснив Кличко.

За його словами, повз станцію "Дніпро" поїзди, як і зараз, прямуватимуть без зупинки.

"Укриттями для населення слугують тільки підземні станції. А поїзди під час тривог не курсують наземними ділянками задля безпеки пасажирів", - нагадав мер столиці.

Рух поїздів "червоною" гілкою підземки під час повітряних тривог здійснюватиметься від станції "Академмістечко" до станції "Арсенальна".

Нагадаємо, вчора, 22 березня, над Києвом уночі ППО збили вісім ворожих дронів-камікадзе.

"Повітряна тривога в Києві тривала понад 4 години. За остаточно опрацьованою інформацією в повітряному просторі навколо Києва було виявлено близько 8 ворожих БПЛА типу “Shahed”. Усі баражуючі боєприпаси були успішно знищені силами нашого ППО. Дякуйте нашій протиповітряній обороні! Вірте в ЗСУ. Але не забувайте про правила безпеки. Наполегливо наголошую всім киянам – чітко та неухильно дотримуйтеся вимог щодо порядку дій у разі отримання сигналу про загрозу повітряних ударів. З отриманням сигналу про повітряну небезпеку негайно прямуйте в найближчі укриття навіть в комендантську годину”, – нагадали у Київській ОВА.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Комітет парламенту Туреччини підтримав вступ Фінляндії в НАТО.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.