Стало відомо, скільки українців продовжують працювати на окупованій ЗАЕС

Стало відомо, скільки українців продовжують працювати на окупованій ЗАЕС

На окупованій росією Запорізькій атомній електростанції продовжують працювати близько 1000 українців. Про це розповів в. о. голови Державної інспекції ядерного регулювання Олег Коріков в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

"Є персонал український (на окупованій ЗАЕС, - ред.). Їх десь в межах однієї тисячі осіб. Я нагадаю, що рік тому українського персоналу на Запорізькій АЕС було близько п'яти тисяч, зараз до однієї тисячі осіб. Але не всі вони мають доступ на АЕС. Це переважно персонал, який має ліцензію Державної інспекції ядерного регулювання. Їм поки що надається доступ, але все більше і більше обмежень на доступ українського персоналу до Запорізької атомної електростанції", - заявив Коріков.

При цьому він наголосив, що така ситуація є неприйнятною.

Також в. о. голови Держатомрегулювання додав, що Енергоатом, як оператор атомних електростанцій, підтримує зв'язок з ЗАЕС та українським персоналом на станції.

"Навіть якщо персонал не має доступу на Запорізьку АЕС, то все одно він отримує заробітну плату", - наголосив Коріков.

Як повідомляли "Ми-Україна", голова Запорізької ОВА Юрій Малашко заявив, що окупанти досі використовують ЗАЕС для зберігання зброї. Також росіяни можуть використати ЗАЕС для здійснення терористичного акту.

Головне