Стало відомо, що могло статися зі зниклою під час занурення до “Титаніка” субмариною

Стало відомо, що могло статися зі зниклою під час занурення до “Титаніка” субмариною

Підводний апарат “Титан”, який зник із екіпажем на борту в Атлантичному океані, мав запас кисню лише на 96 годин, інформує BBC.

Відомо, що компанія “OceanGate”, яка керує експедицією на “Титані", зазначала, що на занурення до уламків “Титаніка” зазвичай йде 10–11 годин.

“Вода дуже глибока - понад 2 милі. Це як візит на іншу планету, це не те, про що люди думають. Це безсонячне, холодне середовище та високий тиск”, - зазначив представник компанії “RMS Titanic”. 

Крім того, на борту апарата було п'ять людей. Один із них - Хеміш Хардінг, громадянин Великої Британії. А також були британсько-пакистанський бізнесмен Шахзада Дауд і його син Сулеман, а також Стоктон Раш, а також французький дослідник Поль-Анрі Наржоле.

Зазначається, що зникле судно має такий же розмір, як вантажівка. Підводний апарат може перевозити пілота, трьох туристів та “експерта з контенту”.

Нагадаємо, що підводний човен приватної компанії OceanGate Expeditions, який мав оглянути уламки “Титаніка” на дні Атлантики, зник в океані. На пошуки батискафа, на борту якого були люди, вже відправили рятувальну місію.

Як повідомляли “Ми-Україна”, перше повнорозмірне цифрове сканування “Титаніка”, який лежить на глибині 3800 метрів в Атлантиці, було створено за допомогою картографування морських глибин.

Головне