Стала відома дата виборів президента Білорусі

Стала відома дата виборів президента Білорусі

Наступні вибори президента Білорусі відбудуться 26 січня 2025 року. Про це повідомляє Центральна виборча комісія, інформує Reform.news.

"Вибори президента Республіки Білорусь відбудуться 26 січня 2025 року", - йдеться в повідомленні.

Відповідне рішення ухвалено у середу, 23 жовтня, депутатами Палати представників Національних зборів Республіки Білорусь.

Голова ЦВК Ігор Карпенко та білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявляли, що голосування має відбутися до 20 липня 2025 року.

Відомо, що самопроголошений президент Олександр Лукашенко ще у лютому обіцяв брати участь у наступних виборах.

Варто зауважити, що 19 жовтня, він заявив, що білоруси "як завжди, чисто та акуратно" оберуть главу країни: "Так, ми, як завжди, по-білоруськи, чисто, акуратно, на очах усієї світової спільноти оберемо свого президента. Ви оберете того, хто цього заслуговує, на вашу думку. Тому жодної передвиборчої кампанії".

Нагадаємо, що американський мільярдер та співзасновник компанії Microsoft Білл Гейтс міг пожертвувати на передвиборчу президентську кампанію Камали Гарріс 50 млн доларів після десятиліть свого невтручання у політичні справи.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, угорська опозиційна партія "Тиса", яку очолює Петер Мадяр, випередила політичну силу "Фідес" прем'єр-міністра Віктора Орбана серед виборців, які визначилися. 

Головне