США запровадили новий пакет санкцій проти росії

США запровадили новий пакет санкцій проти росії

Сполучені Штати Америки запровадили новий пакет санкцій проти росії. Він стосується деяких фізичних і юридичних осіб, причетних до функціонування військово-промислового комплексу рф.

Про це йдеться на сайті Міністерства фінансів США. Як зазначається, цей американський санкційний список містить близько 150 пунктів.

При цьому під санкції потрапили фізичні та юридичні особи, причетні до російського ВПК, залучені до виробництва ракет і ударних БПЛА, а також постачальники електроніки та компонентів.

Крім того, було введено санкції проти близько 70 юридичних і фізичних осіб, причетних до розширення виробництва та експорту енергоносіїв, діяльності в металургійному та гірничодобувному секторах рф.

Такі обмеження введені в межах зусиль Сполучених Штатів, спрямованих на те, аби підірвати спроможність рф вести війну проти України.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки запровадили нові санкції проти росії. Обмеження стосуються понад 150 компаній та фізосіб, що причетні до постачання західних технологій і товарів в рф шляхом обходу санкцій. Під обмеження потрапили 24 фізичні особи, серед них є громадяни Грузії та Польщі, і юридичні особи з Бельгії, ОАЕ, Словенії, Туреччини та ЦАР. Також запроваджено санкції проти двох плавучих танкерів-сховищ під панамським прапором.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, міністр закордонних справ Південної Кореї Пак Джин натякнув, що Сеул може запровадити санкції проти росії. Це відбулося на тлі нещодавньої зустрічі Путіна та лідера КНДР Кім Чен Ина.

Головне