США запровадили санкції проти трьох компаній, які перевозили російську нафту

США запровадили санкції проти трьох компаній, які перевозили російську нафту

США запровадили санкції проти трьох компаній, які перевозили російську нафту. Її перевозять за завищеною ціною - 60 доларів за барель.

Про це повідомило Міністерство фінансів США.

У список потрапили судна "Казань", "Лігівський проспект" і NS Century, які належать компаніям, що базуються у США: Kazan Shipping Incorporated, Progress Shipping Company Limited і Gallion Navigation Incorporated.

Нагадаємо, влада Естонії не виключає можливості закриття всіх або окремих пунктів пропуску на спільній з росією ділянці кордону, як це зробила Фінляндію. Про це виданню Postimees розповів очільник естонського прикордонного відомства Вейко Коммусаар.

Він допустив, що після дій фінської влади, усі прохачі притулку можуть переміститися до естонського кордону. 

"Ми знали про рішення Фінляндії закрити чотири пункти пропуску. Це може означати, що люди, які збиралися біля цих кордонів, опиняться на естонських прикордонних переходах", - пояснив Коммусаар.

Як писали "Ми-Україна" раніше, раніше цього дня Фінляндія анонсувала повне закриття чотирьох пунктів перетину кордону на східному кордоні з росією - Ваалімаа, Нуйямаа, Іматра і Ніірала. Вони будуть закриті щонайменше до 18 лютого. Це рішення було прийнято на тлі фіксації країною досі небувалої кількість мігрантів з третіх країн, серед яких Ірак, Ємен, Сомалі та Сирія, які без документів намагаються потрапити на фінську територію через росію. У Гельсінкі обвинуватили Москву в умисному скеруванню прохачів притулку до східного кордону країни.

 

Головне