США запровадили нові санкції проти рф: що відомо

США запровадили нові санкції проти рф: що відомо

Сполучені Штати Америки ввели санкції через постачання балістичних ракет із Північної Кореї до росії. Про це йдеться на Державного департаменту. 

"Передача КНДР балістичних ракет росії підтримує агресивну війну, збільшує страждання українського народу та підриває глобальний режим нерозповсюдження. Сполучені Штати продовжують уважно стежити за будь-якою підтримкою, яку надає росія КНДР в обмін на цю зброю, і будуть використовувати всі доступні інструменти для виявлення та викриття фізичних та юридичних осіб, причетних до постачання зброї", - йдеться в повідомленні.

Хто потрапив до санкційного списку США: 

  • російська державна авіакомпанія "224-й льотний загін";
  • генеральний директор компанії Володимир Міхейчик;
  • Володимирський перспективний військово-дослідницький комплекс – російський військовий об'єкт, що займається випробуваннями ракет;
  • російський ракетний полігон Ашулук.

Нагадаємо, що Україна вже має докази того, що російські війська використовували саме ракети з КНДР для ударів по країні. Зокрема, вони могли запустити їх по Харківщині та Одещині.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Сполучених Штатах Америки підтвердили, що армія російської федерації продовжує обстрілювати територію України ракетами з КНДР

Головне