США ввели санкції проти хлібозаводу в Тамбові, що виготовляє дрони для війська

США ввели санкції проти хлібозаводу в Тамбові, що виготовляє дрони для війська

Сполучені Штати Америки запровадили санкції проти хлібозаводу в російському місті Тамбові, який виготовляє дрони для окупаційного війська.

Про це повідомило видання Financial Times. Як зазначається, крім батонів, хлібзавод почав виготовляти малі дрони Bekas. Відповідна інформація стала відома завдяки репортажу російських ЗМІ. Журналісти показали дрони, які лежали на столах поряд з пекарськими виробами. За словами репортера, дрони "пахнуть свіжим хлібом".

Хлібзавод у Тамбові почав збирати дрони для російської армії ще в лютому 2023 року за допомогою 3D-принтера. Цей принтер виготовляв карбонові рами, тримачі для антен і камер. Велика частина компонентів для БпЛА Bekas купують в інтернеті. Таким чином витрати становлять від 25 тис. рублів (270 доларів) до 50 тис. рублів за дрон.

Так, хлібозавод виготовляє близько 250 дронів щомісяця. Також там шиють камуфляжні рюкзаки.

Водночас, як пише Financial Times, функціонал таких дронів досить обмежений, адже вони здатні переносити вантаж вагою лише до 3,5 кг і на відстань до 5 км. Проте нв хлібзаводі повідомили про створення восьми копій дронів Bekas.

Фахівці розповіли, що навіть ці дрони є залежними від західних деталей, які рф купує за кордоном, а єдиною російською річчю та є тільки наклейка Bekas, заявив старший науковий співробітник Jamestown Foundation у Вашингтоні Павло Лузін.

Проти цього хлібного заводу були введені санкції США. Директор заводу Юрій Чичерін заявив у коментарі росЗМІ, що перебування в санкційному списку американців є великим досягненням і він пишається цим, адже тепер про хлібзавод заговорили на міжнародному рівні.

У росії заявляють, що загалом після початку повномасштабного вторгнення в Україну понад 500 компаній легкої промисловості перейшли на виробництво на потреби війська.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, США скликають на 10 січня засідання Ради Безпеки ООН через постачання КНДР балістичних ракет росії.

Головне