США вважають, що Ізраїль міг порушити міжнародне право у війні проти ХАМАС

США вважають, що Ізраїль міг порушити міжнародне право у війні проти ХАМАС

Ізраїль міг порушити міжнародне право у війні проти ХАМАС. Таку думку висловили у адміністрації президента Сполучених Штатів Америки, пише Bloomberg.

Державний департамент США оприлюднив доповідь, у якій зазначається, що Ізраїль ймовірно порушив зобов’язання згідно з міжнародним правом. Однак перевірити конкретні випадки цього неможливо, вказано у документі. 

Йдеться про період від 7 жовтня минулого року, коли ХАМАС здійснив вторгнення у Ізраїль та вбив безліч мирних жителів. 

При цьому у США додали, що неможливо визначити, чи використовував Ізраїль надану Америкою зброю "у випадках, несумісних із зобов'язаннями МГП".

"Характер конфлікту в Газі ускладнює оцінку або отримання переконливих висновків щодо окремих інцидентів", - йдеться у документі.

Водночас у Держдепі висловили "глибоку стурбованість" через доставку гуманітарної допомоги у Газу, якої і досі недостатньо.

Нагадаємо, раніше президент США Джо Байден розкритикував кампанію Ізраїлю у Газі. Ця критика посилилася після заяв прем’єр-міністра Беньяміна Нетаньягу про розширення операції у Рафаху.

Як повідомляли "Ми-Україна", Збройні сили Ізраїлю попри ультиматум, озвучений президентом США Джо Байденом відкрили вогонь по районах Рафаху. Це сталось після чергового невдалого раунду перемовин стосовно зупинки бойових дій у Секторі Гази.

Головне