США відправили підводний човен з керованими ракетами на Близький Схід

США відправили підводний човен з керованими ракетами на Близький Схід

США продовжують нарощувати свою військову присутність на Близькому Сході на тлі загрози можливої помсти Ірану Ізраїлю за вбивство високопоставленого члена ХАМАС.

Як пише CNN, Пентагон підтвердив розгортання підводного човна з керованими ракетами та прискорення прибуття в регіон ударної групи авіаносця "Авраам Лінкольн".

Ці кроки були зроблені після телефонної розмови між міністром оборони США Ллойдом Остіном та його ізраїльським колегою. Остін підтвердив готовність США вжити всіх можливих заходів для захисту Ізраїлю та зазначив посилення позицій американських збройних сил на всьому Близькому Сході.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон готується до іранської відплати: в регіон відправили військові кораблі та ескадрильї винищувачів 

Напруженість у регіоні зросла після вбивства Ісмаїла Ганії, головного політичного лідера ХАМАС, у Тегерані 31 липня. Хоча Ізраїль офіційно не взяв на себе відповідальність за цю смерть, західні країни закликають Тегеран до стриманості, побоюючись, що відповідь може призвести до регіональної війни.

За даними американських ЗМІ, ізраїльська розвідка вважає, що Іран вирішив розпочати пряму атаку і зробить це протягом кількох днів. Повідомляється про внутрішні дебати в Ірані між Корпусом вартових ісламської революції (КВІР), який наполягає на жорсткій відповіді, та президентом Масудом Пезешкіаном, який виступає за уникнення ескалації.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 9 серпня американські війська на північному сході Сирії зазнали нападу безпілотника. Це стало другою поспіль атакою на сили США на Близькому Сході за останні дні. Попередній удар - ракетами "Катюша" - був здійснений на базу в Іраку.

Головне