США та ЄС просять Ізраїль зачекати з наземною операцією в Газі: причина

США та ЄС просять Ізраїль зачекати з наземною операцією в Газі: причина

Уряди країн-членів Євросоюзу та США тиснуть на владу Ізраїлю, щоб Збройні сили країни зачекали із вторгненням в Сектор Гази. Вони мають намір виграти додатковий час для повернення людей, яких бойовики ХАМАС тримають у заручниках. 

Як пише Bloomberg, США та ЄС через посередника, яким виступає Катар, ведуть секретні перемовини стосовно визволення викрадених під час нападу 7 жовтня бойовиками людей. 

Джерела видання наголошують, перемовний процес з терористами ХАМАС "є делікатним і може провалитися". Проте, за їхніми словами, є ознаки того, що бойовики зголосяться відпустити хоча б частину полонених цивільних, не вимагаючи натомість такого ж крок від Ізраїлю. 

Як стало відомо ввечері у п'ятницю, 20 жовтня, ХАМАС відпустив двох громадянок США - жінку та її доньку. В угрупованні заявили, що це сталось завдяки Катару. Цей факт підтвердив Червоний Хрест, ізраїльська влада - ще ні.

Нагадаємо, під час вторгнення ХАМАС в Ізраїль бойовики взяли в заручники більш як 200 осіб. Цих людей терористи утримують на території Сектору Гази. За даними ЦАХАЛу, принаймні 20 викрадених угруповання людей - це діти та підлітки.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Ізраілі 20 жовтня назвали актуалізовані дані по загиблих в результаті нападу ХАМАС іноземцях. За офіційними даними, найбільше жертв-іноземців серед громадян України та США. Нині відомо про 24 загиблих українців, ще троє осіб вважаються зниклими безвісти.

 

 

 

 

Головне