США привітали пакет допомоги Україні від ЄС та висловили сподівання ухвалити власний

США привітали пакет допомоги Україні від ЄС та висловили сподівання ухвалити власний

США привітали новий пакет допомоги Україні на 50 мільярдів євро, який ухвалили лідери ЄС. Про це заявив речник Державного департаменту Метью Міллер.

"Ми вітаємо постійну підтримку наших європейських союзників і партнерів, яку вони надають Україні, коли вона захищається від агресії росії", - заявив речник Держдепу Метью Міллер.

Він додав, що таке рішення ЄС підкреслює, що Україні допомагає ціла коаліція союзників та партнерів у всьому світі. А ЄС станом на зараз надав Україні навіть більшу невійськову фінансову підтримку ніж США - 110 млрд проти 75.

Речник також сподівається, що американський Конгрес невдовзі ухвалить додаткове фінансування для України, яке запросив президент Байден.

Нагадаємо, вже наступного тижня Сенат США проголосує за двопартійний законопроєкт, що містить посилення кордону з Мексикою і допомогу Україні та Ізраїлю. Про це повідомляє агенція Reuters.

Лідер демократів Чак Шумер заявив, що текст угоди щодо посилення контролю над кордоном з Мексикою, буде опублікований найближчими днями. Саме це було умовою республіканців для схвалення допомоги України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, очільник української воєнної розвідки Кирило Буданов дав інтерв'ю телеканалу CNN, в якому розповів про своє ставлення до Дональда Трампа та очікування щодо допомоги від США, про ключові військові пріоритети та чим закінчиться війна рф в Україні. 

Головне