США підтримали нарощення Україною обсягів атомної енергетики

США підтримали нарощення Україною обсягів атомної енергетики

Розширення потужностей атомної енергетики розглядається як ключовий крок для України у вирішенні проблем з генерацією електроенергії, що виникли через систематичні російські обстріли. Таку думку висловила Пенні Пріцкер, спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України, під час свого візиту до Києва. 

Про це під час візиту до Києва офіційно заявила Пенні Пріцкер - спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України. За її словами, Україні необхідно нарощувати атомну енергетику, щоб швидко вирішити проблему з генерацією електроенергії через постійні обстріли з боку рф.

"У довгостроковій перспективі український уряд буде самостійно вирішувати, у який спосіб виробляти електроенергію. Але для швидкого розв’язання проблеми нарощування атомної енергетики є абсолютно раціональним рішенням, нарівні з іншими зусиллями, які докладають наші партнери", – зазначила Пріцкер.

Та додала, що США та інші партнери докладають усіх зусиль, щоб допомогти Україні заповнити нестачу генерації електроенергії після руйнівних російських атак.

Нагадаємо, Україна увійшла в період відносного енергетичного балансу. Наступні три місяці можуть пройти з мінімальними обмеженнями або ж світло не вимикатимуть взагалі. Про це повідомив радник прем’єр-міністра України з питань енергетики Юрій Бойко.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на Харківщині затримали 18-річного хлопця після того, як погодився на пропозицію незнайомця спалити автомобіль ЗСУ за гроші. Зловмисник був затриманий через дві доби після скоєння злочину.

Головне