США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $200 млн

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $200 млн

Вашингтон анонсував новий пакет військової підтримки для України у розмірі 200 мільйонів доларів США.

Про це заявив голова Пентагону Ллойд Остін під час 16-го засідання Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн") у Брюсселі.

Остін заявив, що цей пакет включає в себе різні види боєприпасів, включаючи ті, що призначені для систем ППО, ракетних і артилерійських систем, високоточних авіаційних боєприпасів та обладнання для протидії російським безпілотникам.

Загальна вартість військової допомоги від США для України з початку повномасштабної війни з росією становить 43,9 мільярда доларів.

Окрім того, коаліція, до складу якої входить близько 50 союзників, надала Україні понад 33 мільярди доларів військової підтримки. На деякій частині цих союзників надано більше військової допомоги, ніж від Сполучених Штатів, у відсотковому відношенні до ВВП країни.

Під час сьогоднішньої зустрічі Контактної групи обговорюватимуться найбільш термінові потреби України, зокрема в сферах протиповітряної оборони і боєприпасів, вказав Остін.

Він також висловив сподівання, що під час зустрічі сьогодні будуть оголошені нові пакети військової допомоги та розкриті плани з їх надання від різних країн.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Столтенберг відреагуваа на пошкодження газогону у Фінській протоці.

Головне