Столтенберг відреагуваа на пошкодження газогону у Фінській протоці

Столтенберг відреагуваа на пошкодження газогону у Фінській протоці

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс реагуватиме спільно та вирішено, якщо буде доведено, що вибух на газогоні у Фінській затоці був умисним нападом на критичну інфраструктуру.

Він повідомив це під час спільної прес-конференції з Президентом України перед засіданням міністрів оборони країн-членів НАТО у Брюсселі.

За його словами, реакція послідує, якщо доведуть факт підриву газогону Baltic Connector між Фінляндією та Естонією.

Генсек Альянсу підкреслив важливість ретельного розслідування обставин та причин інциденту та обіцяв, що у разі доведення, що це був умисний наруга над критично важливою інфраструктурою НАТО, Альянс об'єднає зусилля та відповість рішуче.

Ця заява підкреслює серйозність питання щодо безпеки в регіоні Балтійського моря та важливість підтримки союзників НАТО в умовах можливих загроз. В таких ситуаціях НАТО готове захищати своїх членів і реагувати на потенційні загрози безпеці.

Нагадаємо, 8 жовтня газопровід Balticconnector, який з'єднує Фінляндію та Естонію, було тимчасово призупинено фінським державним оператором газотранспортної системи Gasgrid Finland через підозру в можливому витоку газу. Крім того, надійшли повідомлення про пошкодження кабелю передачі даних у Фінській затоці. Влада Гельсінкі розглядає це пошкодження газопроводу як можливий результат зовнішнього втручання.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, на станції московського метро "Печатники" зіткнулися два потяги.

Головне