США не виявили "жодних зловживань" зі зброєю, наданою Україні

США не виявили

Координатор Ради нацбезпеки США Джон Кірбі заявив, що Штати не виявили жодних ознак зловживань зі зброєю, наданої Україні. 

Він повідомив, що у Києві працюють фахівці з США задля контролю підзвітності у цьому питанні.

"Українці розуміють нашу необхідність у підзвітності. Вони поділяють це, і вони дали зрозуміти, що готові працювати над заходами підзвітності для всіх систем, які надаються", – додав Кірбі.

З американського боку відбувається пряма взаємодія з українською стороною щодо підзвітності в цьому питанні.

"Ми не бачили жодних ознак того, що цього (відповідальності в Україні – ред.) немає, або щоби мала місце широкомасштабна корупція чи зловживання з боку української армії", - зауважив Кірбі.

Нагадаємо, протягом минулої доби росія втратила 780 окупантів, 12 танків, 21 броньовану бойову машину і 28 артилерійських систем. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на фронті протягом минулої доби відбулося 58 бойових зіткнень. На авдіївському напрямку Сили оборони відбили 32 атаки ворога. Про це повідомляють у Генштабі Збройних сил України.

Під артилерійським вогнем опинилися близько 110 населених пунктів.

Заналом військо окупантів завдало сім ракетних та 58 авіаційних ударів, здійснило 57 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Головне