США направили на Близький Схід атомний підводний човен

США направили на Близький Схід атомний підводний човен

Центральне командування Збройних сил США анонсувало, що атомний підводний човен класу Ohio відправляється до Близького Сходу.

Інформацію про це оприлюднило CENTCOM на своїй сторінці у "Х".

Вказано, що підводний човен класу Ohio вже знаходиться в зоні відповідальності Центрального командування США і є оснащений балістичними ракетами. За інформацією видання, ця субмарина рухається через Суецький канал у напрямку Червоного моря.

Важливо відзначити, що зазвичай атомні підводні човни з балістичними ракетами пересуваються в умовах повної конфіденційності, і відомості про їх рухи рідко стають загальнодоступними.

Раніше США також направили два авіаносці до Східного Середземномор'я.

Нагадаємо, у міністерстві оборони росії заявили, що успішно здійснили тестовий пуск балістичної ракети "Булава", яка може нести ядерну зброю.

У російському міністерстві зазначили, що міжконтинентальну ракету "Булава" начебто випустили з підводного човна "Император Александр III" в акваторії Білого моря. Вона нібито влучила в ціль на півострові Камчатка.

Втім у ГУР запеувнили, що в росії невдало пройшли випробування ракет-носіїв ядерної зброї.

Як зазначається, запуск міжконтинентальної балістичної ракети  РС-24 Ярс із космодрому Плесецьк в Архангельській області рф по цілі на полігону Кура на Камчатці здійснив бойовий розрахунок 33-ї ракетної армії ракетних військ стратегічного призначення ЗС рф.

Однак ракета Ярс збилась з курсу. Те саме сталось під час попередніх навчань стратегічних ядерних сил РФ, які пройшли у середу, 25 жовтня. Тоді росія здійснила невдале випробування балістичної ракети РСМ-56 Булава. Її було запущено з підводного ракетного крейсера Борей.

Як писав "Ми-Україна" раніше, стало відомо, які банкноти не приймуть термінали.

Головне