SpaceX випустила третє покоління термінала Starlink

SpaceX випустила третє покоління термінала Starlink

SpaceX випустила третє покоління термінала Starlink. Про це повідомили на сайті компанії.

Він буде доступний лише групі клієнтів у США.

Станція більша за розмірами й споживає більше енергії, проте забезпечує кращу якість звʼязку. Водночас термінал став легшим і тоншим.

Також тепер у пристрій більш захищений від пилу та вологи, тепер це повноцінний IP67. Його можна занурити в воду, глибиною до метра на пів години.

Нагадаємо, попри санкції та тверді наміри ЄС відмовитися від російських енергоносії продаж газу продовжує приносити агресору величезні прибутки. Держави-члени боку за підсумками поточного року вже закупили у рф скрапленого природного газу (LNG, liquefied natural gas) на понад 6 млрд євро, пише The Telegraph. 

"Країни Європейського Союзу цього року непомітно профінансували військову машину Володимира Путіна на суму 6,1 мільярда євро за рахунок купівлі LNG", - наголошує видання. 

При цьому у топ-трійці покупців, почесні друге та третє місця у 2023 році посіли Іспанія та Франція. За обсягами їм випереджає лише Китай. До переліку покупців російського енергоносія входять також і Естонія та Литва, які є одним з найзатятіших прибічників України в ЄС. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, раніше цього місяця у ЄС завили про готовність розпочинати переговори щодо ухвалення нового 12-го пакету санкцій проти росії. Стало відомо, що до його вмісту може увійти заборона на скраплений газ з рф. Таке ембарго тривалий час було вимогою Польщі та країн Балтії, однак раніше Європейська комісія не планувала вводити такі обмеження.

 

Головне