Сорос передав контроль над своєю багатомільярдною фондовою імперією одному з синів

Сорос передав контроль над своєю багатомільярдною фондовою імперією одному з синів

Відомий американський інвестор та фінансист Джордж Сорос вирішив передати контроль над своїми активами вартістю 25 млрд доларів своєму 37-річному сину - Олександру. Між тим, донедавна потенційним спадкоємцем вважався інший нащадок мільярдера - Джонатан, пише Reuters.

Сам Сорос, якому вже 92 роки, пояснив свій вибір схожими з Олександром поглядами: "Ми думаємо однаково... він на це заслужив". З 52-річним Джонатаном у мільярдера довгий час були чудові відносини. Він працював у хедж-фонді батька та заробив авторитет серед колег. Проте згодом між рідним стали виникати сварки та непорозуміння, зокрема вони стосувались питань найму персоналу.

Спадкоємець багатомільярдної імперії Сороса в одному з інтерв'ю сказав, що більш "політично активним" за свого батька. Він додав, що і надалі жертвуватиме сімейні гроші лівим політичним кандидатам у США. За його словами, у нього у планах - розширити пріоритети фонду, включивши до них право голосу та абортів, а також ґендерну рівність.

Як відомо, Фонди Соросів "Відкрите суспільство" (Open Society Foundations) на щорічній основі передає 1,5 млрд доларів групам, які займаються захистом прав людини в усьому світі та допомагають будувати демократії.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Збройні Сили України у понеділок, 12 червня, звільнили село Сторожеве Великоновосілківської селищної громади Волноваського району Донецької області. Під час “зачистки” населеного пункту українські військовослужбовці знищили приблизно пів сотні окупантів, чотирьох взяли в полон.

11 червня воїни 68-ї окремої єгерської бригади ім. Олекси Довбуша повідомили, що ЗСУ звільнили населений пункт Благодатне в Донецькій області.

Головне