Соромно чути про втому від війни у Європі, - прем'єрка Данії

Соромно чути про втому від війни у Європі, - прем'єрка Данії

Прем'єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен заявила, що їй соромно чути про втому Європи від війни в Україні, яку розв'язала росія. За її словами, Україні потрібно більше військової підтримки.

Про це вона заявила під час пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським та лідерами учасниць Саміту країн Північної Європи, передає TV2.dk. Вона зазначила, що саме на розкол та виснаження у підтримці України і сподівається президент рф Володимир Путін.

"Путін сподівається на розкол і виснаження. Мені соромно чути про втому від війни в Європі. Я можу зрозуміти це, якщо ви перебуваєте в окопах або якщо ви українець, але решта з нас просто не може дозволити собі втомитися раніше, ніж українці", - наголосила прем'єрка Данії.

Голова данського уряду також пояснила, що допомога Україні зараз є широкою та масовою, хоча "кілька правих політиків і республіканців починають відступати". Фредеріксен додала, що їй приємно бачити, що більшість громадян Данії досі твердо підтримує українців у війні. Однак зараз Україні потрібно ще більше допомоги, зокрема, військової.

"Але також і моральної підтримки від усіх нас, хто також прагне миру. Усі знають, що стоїть на кону, якщо ми похитнемося в нашій вірі в перемогу демократії й миру, то хто ми такі?" - запитала прем'єрка.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, усі країни-члени Саміту країн Північної Європи висловили всебічну підтримку Україні та повідомили про передання допомоги.

Головне