Сміттєві кулі вранці паралізували головний аеропорт: Сеул погрожує КНДР військовими діями у відповідь

Сміттєві кулі вранці паралізували головний аеропорт: Сеул погрожує КНДР військовими діями у відповідь

Південна Корея попередила свого північного "сусіда" про жорсткі заходи, до яких вдасться у відповідь на "сміттєві" провокації КНДР. Про це пише Bloomberg.

Останній інцидент стався в понеділок, коли чергова партія повітряних куль, начинених сміттям, порушила роботу головного міжнародного аеропорту Південної Кореї Інчхон більш ніж на 90 хвилин. Це загострило і без того напружену ситуацію вздовж сильно мілітаризованого кордону між двома країнами.

"Наші збройні сили вживуть жорстких заходів, якщо триваючі запуски сміттєвих куль з Північної Кореї серйозно загрожуватимуть безпеці нашого народу або якщо буде визнано, що вони перетнули межу", - вказано у заяві Об'єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї.

Водночас, про які саме заходи йдеться, у комітеті не уточнили. 

В цілому від кінця травня КНДР запустила понад 5500 повітряних куль зі сміттям через кордон. Північнокорейський режим розглядає це як протест проти спільних військових навчань Південної Кореї зі США та інших дій на кордоні, які Пхеньян вважає загрозою своєму суверенітету.

Попри те, що більшість куль містили такі предмети як макулатура, недопалки та частини взуття, вони стали справжньою проблемою для Сеула та околиць, спричинивши кілька пожеж. Південна Корея досі утримувалася від збиття куль через ризик поширення потенційно шкідливих матеріалів або супутніх пошкоджень у густонаселених районах.

Нагадаємо, у липні південнокорейський чиновник попередив, що КНДР може розглянути можливість проведення ядерного випробування ближче до президентських виборів у США для підвищення свого авторитету. Нещодавно Північна Корея опублікувала перші фотографії об'єкта зі збагачення урану для атомних бомб, на яких лідер Кім Чен Ин оглядає завод.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у серпні північнокорейський лідер Кім Чен Ин оголосив про розміщення 250 нових пускових установок тактичних балістичних ракет вздовж кордону з Південною Кореєю.

 

Головне