Слідчі СБУ встановили, що для атаки по “Охматдиту” була використана ракета X-101

Слідчі СБУ встановили, що для атаки по “Охматдиту” була використана ракета X-101

Служба безпеки України встановила, що удар по дитячій лікарні “Охматдит” з боку окупантів, був виконаний за допомогою стратегічної крилатої-ракети Х-101.

Про це повідомляє СБУ в Telegram. 

СБУ розцінила ракетний удар російських окупантів по лікарні “Охматдит” як воєнний злочин та розпочала за даним фактом кримінальне провадження.

За попередніми даними слідства, ворог завдав удару по медичному закладу стратегічною крилатою ракетою Х-101. На місці трагедії знайдено уламки корпусу та руля цієї ракети, а також інші речові докази.

“Служба безпеки України зробить усе можливе, щоб кожен воєнний злочин ворога, зокрема й сьогоднішній удар по мирних українцях, отримав максимально жорстку відплату. Це буде відплата і за законом, і за мораллю”, - наголосив Голова СБУ Василь Малюк.

Внаслідок ворожого обстрілу станом на 13:50 8 липня загинули двоє працівників лікарні, ще семеро людей отримали поранення, з них щонайменше двоє дітей.

Слідчо-оперативна група СБУ спільно з Національною поліцією та іншими профільними службами продовжує роботу на місці трагедії.

Розслідування ведеться в межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством). Заходи проводяться під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.

Як писали "Ми-Україна" раніше, уряд вже сьогодні запропонує державну будівлю, яка зможе прийняти всіх пацієнтів "Охматдиту" і функціонуватиме як додатковий корпус лікарні. Це рішення наразі опрацьовується і має забезпечити безперервність надання медичної допомоги дітям.

Головне