Скільки ще бомбардувальників Ту-22М3 має рф - дані звіту Military Balance

Скільки ще бомбардувальників Ту-22М3 має рф - дані звіту Military Balance

Українським захисникам вдалось провести знакову операцію зі знищення ворожого бомбардувальника-ракетоносця Ту-22М3. Борт, з якого військовослужбовці запускали по Україні ракети Х-22, був уражений в повітрі за 300 км від кордону нашої країни. 

Як пише Reuters, згідно із даними звіту Military Balance за 2024 рік, на озброєнні ВКС рф перебувало 57 таких літаків. Водночас аналітики не вказують, в якому вони стані та чи є придатними для використання. 

Водночас керівник української воєнної розвідки Кирило Буданов влітку 2023 року - після атаки ЗСУ по удару аеродрому Сольці - говорив про наявність у російської армії менше 30 справних Ту-22. До слова, у торік у серпні українські дрони пошкодили два борти Ту-22М3, ЗМІ писали, що один з них вигорів вщент. 

Окрім бомбардування України росіяни застосували літаки Ту-22 під час війни в Афганістані (1979—1989), в обох російсько-чеченських війнах та у бойових діях в Сирії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після збиття Ту-22 другий борт розвернувся, ще низка ракет не була випущена, - ГУР МО

Як писав "Ми-Україна" раніше, вранці 19 квітня Повітряні сили ЗС України спільно з фахівцями ГУР МО ліквідували російський бомбардувальник Ту-22М3, він впав у Ставропольському країн. Російське оборонне відомство втрату одного зі стратегічних бомбардувальників-ракетоносців підтвердило, проте вказало, що він впав не через отримане ураження, а у зв'язку із нібито "технічною несправністю". РосЗМІ пишуть, що двоє з чотирьох осіб на борту загинули, один з загиблих - це командир екіпажу.

Головне