Схема на 14 млн грн: викрито злочинне угруповання, яке ввозило товари в Україну під виглядом гуманітарки

Схема на 14 млн грн: викрито злочинне угруповання, яке ввозило товари в Україну під виглядом гуманітарки

Схему незаконного ввезення товарів з-за кордону під виглядом гуманітарної допомоги виявили та ліквідували на Київщині. Про це повідомили у пресслужбі Бюро економічної безпеки.

За даними БЕБ, зловмисники використовували реквізити благодійної організації для ввезення в Україну газу фреону на понад 14 млн гривень, який у подальшому продавали. 

"Фігуранти задекларували товар як гуманітарну допомогу і таким чином ухилилися від сплати митних платежів. Після перетину державного кордону, аби приховати вантаж, вони замінили тягач, що перевозив його на склад. Однак детективи БЕБ затримали автомобіль та вилучили товар", - йдеться у повідомленні.

Крім того було встановлено, що директорка цієї благодійної організації вже раніше мала проблеми з законом через незаконне використання гумдопомоги, яку продавала.

Нині співробітники БЕБ намагаються встановити усіх причетних до незаконної оборудки. Досудове розслідування здійснюється відповідно до ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів).

Раніше "Ми-Україна" писали, що понад 400 справ відкрили в Україні через оборудки з гуманітаркою. Часто гуманітарку привласнюють та продають у крамницях й інтернеті.

Головне