Сяде на 5,5 років за 5000 грн хабаря: Верховний Суд поставив крапку у справі екссудді з Херсонщини

Сяде на 5,5 років за 5000 грн хабаря: Верховний Суд поставив крапку у справі екссудді з Херсонщини

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду України поставив остаточну крапку у резонансній справі Олени Живцової - колишньої голови одного з районних судів Херсонської області. Про це інформує Спеціалізована антикорупційна прокуратура. 

Суд відхилив касаційні скарги захисту та підтвердив законність попередніх судових рішень, залишивши в силі вирок - 5,5 років позбавлення волі.

"Верховний Суд погодився з доводами прокурора САП, відхилив касаційні скарги сторони захисту та підтвердив законність рішення судів", - йдеться у повідомленні. 

Живцову визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України. Справа бере початок у квітні 2018 року, коли суддя запропонувала порушнику надати їй 5000 гривень за закриття адміністративної справи. У разі відмови вона погрожувала накласти штраф від 16 000 до 32 000 грн.

Примітно, що після отримання хабаря Живцова сховала гроші у своєму примірнику Кодексу про адміністративні правопорушення. Жінку затримали "на гарячому" одразу після отримання неправомірної вигоди.

Нагадаємо, Святошинський районний суд Києва продовжив на два місяці запобіжний захід для судді Олексія Тандира, якого звинувачують у скоєнні смертельної ДТП на блокпосту в Києві.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 3 липня Київський апеляційний суд вирішив залишити народного депутата Миколу Тищенка під цілодобовим домашнім арештом до щонайменше 23 серпня 2024 року.

Головне