Росія знищила майже всі підстанції у Львові та області: яка ситуація зі світлом в регіоні 

Росія знищила майже всі підстанції у Львові та області: яка ситуація зі світлом в регіоні 

Російське окупаційне військо знищило на Львівщині практично усі електропідстанції. Ситуація зі світлом у Львові та області хоч і є дуже складною, та промисловість і критична інфраструктура продовжують працювати. 

Про це розповів міський голова Львова Андрій Садовий в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Щоб ви розуміли, у нас знищені практично всі електропідстанції в межах Львова і області. Тому електропостачання є великою проблемою, але наші електрики знаходять нестандартні кмітливі рішення, тому промисловість і ці установи, які мають забезпечити місто, працюють. Так, мешканці страждають, але всі чітко знають, які коли є графіки відключень”, - зазначив він. 

За його словами, обласний центр нині живе в умовах відсутності світла по 12 годин на добу. 

“В середньому половину дня зі світлом, половину дня люди без світла. В пріоритеті виробництва, медичні установи, всі ці заклади, які забезпечують функціонування нашого міста”, - зазначив він.

Міський голова додав, що у Львові розбудована система генерації. Кожна установа, яка входить по переліку критичної інфраструктури, має як запас дизель-генерації, так і твердопаливні котельні на випадок зникнення у місті централізованого теплопостачання. 

Садовий також розповів, що в цілому в межах області російським ракетми знищено істотну кількість різних об’єктів. Велику частину з них відновити не можливо.

Нагадаємо, складною ситуація зі світлом досі залишається на Одещині. З 9 лютого в області ввели дію нові графіки відключень електроенергії, які враховують наслідки обстрілів та аварій на обладнанні. Загалом ситуація в енергосистемі України покращується, наразі в регіонах майже немає генераційних обмежень електроенергії. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, британська розвідка переконана, що росія наразі не має достатньо сил для оперативного прориву.

Головне