Ситуація на кордоні з Білоруссю може змінитися у будь-який момент, — командувач Сергій Наєв

Ситуація на кордоні з Білоруссю може змінитися у будь-який момент, — командувач Сергій Наєв

Ситуація на кордоні з Білоруссю може змінитися у будь-який момент. Про це повідомив командувач Сергій Наєв. 

"На білоруському пограниччі нині спокійно, але для військових це не привід розслаблятися. У будь-який момент ситуація може змінитися, й українські воїни повинні бути готовими дати гідну відсіч загарбнику", - йдеться у повідомленні.

За його словами, українські воїни мають бути готовими дати гідну відсіч загарбникам.

"Ми розвиваємо систему оборонних рубежів, постійно тренуємо війська, підтримуємо їхню навченість, тим самим даючи зрозуміти потенційному противнику, що в разі вторгнення він не матиме шансів на успіх", - заявив він.

Нагадаємо, Україна може отримати перші винищувачі F-16 до кінця 2023 року. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

"Хоча Рютте не підтвердив терміни доставлення F-16, нещодавно в стратегічному документі Міністерства оборони Естонії було зазначено, що Нідерланди, Данія, Норвегія та Бельгія вже зобов’язалися надати Україні F-16 "до кінця року", — зазначили в ISW.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у британському уряді просять мера Лондона Садіка Хана все ж таки передати машини, які підуть на металобрухт, Україні. Відповідне прохання висловив міністр із питань вирівнювання можливостей, ЖКГ та громад Великої Британії Майкл Гоув у відкритому листі до мера Лондона Садіка Хана на сайті уряду.

Як зазначається, Гоув закликав передати списані автомобілі Україні, хоча вони і підлягають утилізації. Він заявив, що повномасштабна війна в Україні триває вже два роки, тож необхідно використовувати всі наявні важелі для того, аби Україні допомогти.

Головне